Sprøyter er vanlig for rusmisbrukere

28 oktober 2019
Mathias Bjelland
Sprøyter er vanlig for rusmisbrukere

Hvordan vet du om noen er narkoman?

Noen narkomane er lette å oppdage. De ser ut som de har eldet utover årene, de ser ut som de ikke har spist på en uke, og de ser generelt ut som om de har det vanskelig. Noen mennesker som er avhengige av narkotika og andre stoffer, viser imidlertid ikke alltid at de er det. De ser kanskje helt fine ut på utsiden, men er likevel et komplett rot på innsiden. Det å takle rusavhengighet i hverdagen er alt annet enn enkelt. 

Et av de mer subtile symptomene på narkotikaavhengighet er oppførsel til personen. Personen viser kanskje ikke åpenbare tegn på avhengighet som veldig sporadisk og irrasjonell oppførsel, men personen kan vise til mindre fremtredende tegn som å være merkbart fjernere for mennesker i livet enn det de var tidligere. Hvis noen du kjenner passer til denne beskrivelsen, kan det være en sjanse for at dette skjer, og det kan være lurt å være nærmere oppmerksom på personen.

Rusavhengighet fører til økonomiske problemer

Et annet subtilt tegn på narkotikamisbruk er økonomisk. En person som har et rusavhengighetsproblem, ofrer sannsynligvis økonomien sin for å tilfredsstille sin rusavhengighetsoppdatering. Denne personen kan plutselig begynne å be om å låne penger fra ikke bare en person, men flere mennesker i sin omgangskrets på samme tid. Dette er også noe du må være nærmere oppmerksom på hvis dette skjer med noen du bryr deg om.

Som du kan se, er det noen tegn på avhengighet som kanskje ikke nødvendigvis er opplagt for den tilfeldige observatøren. Hovedideen er å se opp for atferdsendringer fra en person som ikke reflekterer nøyaktig den personen basert på hva du vet om dem. Til syvende og sist er dette noe vi trenger å gjøre for folk vi bryr oss om som har falt i denne spiralen.

Flere nyheter