Spar dyrebar energi med forsatsvinduer

05 juli 2021
Johanne Larsen

Det er mye man kan gjøre for å få et litt mer miljøvennlig hjem, og det å sørge for at man bruker mindre energi – og bruker energi smartere. Her skal vi se litt nærmere på hvordan og hvorfor vinduer spiller en stor rolle i denne sammenhengen, og hvorfor det kan være lurt å skifte ut vinduene hvis du vil spare energi. 

Hvorfor sparer vinduer energi? 

Vinduer brukes både til lys og luft, og derfor er det også naturlig at det kan komme uønsket luft inn når vinduene er lukket. Dette er særlig tilfellet hvis det er gamle vinduer, som begynner å lekke luft etterhvert. Det er kanskje deilig med litt trekk om sommeren, men det er ikke like behagelig når det begynner å bli kaldt, og det trekker og siver kald luft inn. 

Da er det kanskje på tide å skifte ut vinduene. Når det siver kald luft inn gjennom utette vinduer, ås bruker man nemlig mye mer energi enn nødvendig på å varme opp et rom eller en bolig. Det vil altså si at man kaster bort den energien, og det er dårlig både for strømregningen og for klimaet. Da kan det faktisk lønne seg å skifte ut vinduene til noen som holder godt på varmen. 

Skift ut vinduene 

Forsatsvinduer er perfekte når du trenger vinduer som holder på varmen og som kan spare energi. Det er med andre ord vinduer som også kutter ned på strømutgiftene, og dermed er dt også en god investering som kan tjene seg selv inn på sikt. Det er utrolig smart å gjøre denne typen oppgraderinger, fordi det får ned varmregningen, gjør boligen grønnere, men er også en vesentlig oppgradering. Det vil si at boligen din også er mer verdt når den eventuelt skal selges, når den er godt vedlikeholdt og ikke kaster bort unødvendig mye varme. 

Flere nyheter