Slik fungerer onlinelån

21 februar 2022
Johanne Larsen

editorial

Onlinelån er overalt, men hvordan fungerer det egentlig? Her skal vi se litt nærmere på hvordan onlinelån fungerer og hvordan du kan lære mer om lån på nettet. 

Hva er onlinelån? 

lån

Et onlinelån er et lån man kan ta opp hos en bank eller pengeinstitutt på nettet. Det vil si at det fungerer litt annerledes enn hvis man går inn i en fysisk bank for å låne penger. Det er nemlig sånn at hvis man låner penger i en fysisk bank, så skal man i de fleste tilfeller stille sikkerhet for lånet. Det er for at banken skal kunne være sikker på å få pengene sine tilbake i tilfelle av at låneavtalen ikke blir overholdt som den skal. Det er ikke sånn med onlinelån. Der er det nesten alltid snakk om det man kaller lån uten sikkerhet. Da skal man ikke stille sikkerhet for lånet i form av eiendelen som eiendom eller andre verdigjenstander, men usikkerheten for banken blir gjort opp på andre måter. For å sikre seg, så er det derfor litt høyere renter eller gebyrer på lånet. Disse fremkommer alltid av et låneeksefmpel, så du kan se hvor mye det koster å låne før du gjør noe.

Hele låneprosessen foregår på nettet, fra søknad om lån til eventuelt innvilgelse av lån og utbetaling. Tilbakebetalingen av lån og renter foregår også online. 

Lær mer om lån på nettet

Det er heldigvis mulig å lære enda mer om lån på nettet. På www.swiftbanker.no kan du lese mer om ulike typer lån og regler for lån, så du kan finne den informasjonen du trenger. Det er en jungel av forskjellige tilbud på nettet i dag, og det blir mer og mer utbredt, derfor kan det være lurt å finne sider med informasjon så man kan navigere i jungelen og finne frem til det man er på jakt etter av svar. 

Flere nyheter