Rubiks kube – den perfekte hjernetrim?

31 august 2021
Johanne Larsen

Det er mange måter å få god hjernetrim på, men det er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Det er nemlig enkelt med en Rubiks kube, man kan faktisk nesten si at det er den perfekte formen for hjernetrim? Det skal vi undersøke nærmere her. 

Ta med deg kuben overalt 

Noe av det mest praktiske med en rubiks kube, er at man kan ta den med seg overalt. Det er altså noe man kan gjøre hvor som helst og når som helst, helt uten internett og strøm. Derfor er en Rubiks kube og så helt perfekt når du skal få hjernetrim OG en digital pause samtidig. I den heldigitale hverdagen vi lever i, kan det være deilig å ha en aktivitet og et avbrekk som ikke er digitalt, og her er Rubiks kuben perfekt. 

Det er mange måter å løse en rubiks kube på, og det går faktisk an å knekke koden. Det er dog ikke sånn at man nødvendigvis blir ferdig med kuben, bare fordi man har klart å løse den. Man kan løse den mange ganger, og man kan bli bedre og bedre til det. Det er også gøy å løse kuben på tid, og det kan man gjøre i konkurranse med seg selv, eller man kan delta i konkurranser og turneringer. Men da kan man faktisk også avansere til andre kuber.  

På tide å avansere fra 3×3 kuben? 

Det er nemlig ikke bare den klassiske kuben som finnes på markedet, man kan få andre kuber som man kan prøve seg på når man trenger en ny utfordring. Den vanligste kuben er 3x, men man kan få en rubiks kube 4×4 når man trenger en ny utfordring. Det finnes også kuber som er 2×2 eller en kube som er 9×9 – man blir med andre ord aldri ferdig med å løse Rubiks kuber, og det er den perfekte hjernetrim. 

Flere nyheter