Hvordan tar du vare på føttene dine?

20 mai 2021
Johanne Larsen

Det er mange som ikke tenker over at de skal ta vare på føttene sine godt, de skal nemlig bære deg hele livet. Derfor er det mange ting man kan gjøre for å ta ekstra godt vare på føttene, og det strekker seg fra de tingene du gjør for å ta vare på føttene hver dag, til å få hjelp av profesjonelle. Det skal vi se nærmere på her. 

Få den pleien du trenger

Fotpleie handler ikke bare om en luksuriøs og lekker spa-opplevelse, men også om hvordan du behandler føttene dine på daglig basis. Går du for eksempel i dårlige sko, som gjør at du har vondt i føttene dine når dagen er over? Det kan faktisk skape mer enn bare ubehag over tid, og mange opplever både hofte- og ryggplager som følge av dårlig fottøy. 

Det er dog også mange som har behov de ikke vet om. Det gjør at man trenger noen ekstra hjelpemidler, for å få den støtten du trenger. Det gjelder for eksempel hvis du er plattfot, og dermed trenger en spesiallaget såle som gjør det mye mer behagelig – og mye bedre for både kropp og føtter å gå. 

Kanskje har du noen utfordringer som krever ortoser helt uten av du vet det. Man kan heldigvis få ortoser over hele landet, og du kan derfor enkelt finne ortoser i Namsos, hvis det er der du er. Det er nemlig dumt å neglisjere føttene når du vil ta vare på kroppen din, det kan nemlig gå mer utover resten av kroppen enn du kanskje tror.

Det er selvfølgelig deilig med et lekkert og velduftende fotbad og god fotpleie i ny og ne, men det er også viktig å tenke på komfort og støtte når det kommer til fottøy, og vurdere å få en spesiallaget såle hvis du har spesielle behov.

Flere nyheter