Alkohol på alenetiden?

02 juni 2019
Mathias Bjelland
Alkohol på alenetiden?

Når er du egentlig alkoholmisbruker?

Det virker kanskje som et noe merkelig spørsmål å stille seg: når er en egentlig alkoholmisbruker? Om vi stiller dette spørsmålet til en gjennomsnittlig person, så vil svarene komme ut ganske så for. Alkoholmisbrukeren er jo tross alt den personen som drikker hver eneste dag, og alltid er full når vi ser dem. 

Allikevel er denne oppfattelsen av en alkoholiker meget utdatert. Alkoholikere i dagens samfunn lever nemlig helt andre liv enn før. Det å misbruke alkohol er vanskelig å definere, spesielt fordi det er en så integrert prosess i vårt samfunn. Vi kan tross alt ikke kalle noen en rusmisbruker for å drikke alkohol to helger på rad. Så hvor går egentlig grensa?

Slik finner du grenseland

Selv om det er vanskelig å konstatere akkurat når du er alkoholmisbruker, så finnes det et par parametere som definerer et grenseland. En av disse er når du drikker mye alene. Merk at det her er forskjell på å ta seg et glass vin en fredagskveld, og det å drikke annenhver dag etter jobben. Alkohol nytes best i selskap med andre, og det å drikke mutters alene er et faretegn. 

Om du er av typen som drikker endel alene, så kan du blant annet søke hjelp hos https://www.heimveg.no/behandling/ for en behandling. Kanskje er det en klisje å si det: men det å forsøke å motstå behandling er nok et enda tydeligere tegn på alkoholmisbruk enn å drikke alene!

Få orden på livet igjen!

Alkohol kan absolutt være festens midtpunkt, men det er simpelthen ikke egnet for alle. Er du alkoholmisbruker, så er nok realiteten at du bør legge dette på hylla. Fristelsen for å misbruke igjen kan nok bli for stor. Tross alt, tenk på alle de gode stundene du kan ha fremover, og hvor mye du kan nyte livet igjen etter du får orden på det!

Flere nyheter